VODKA
Raaka-aine: eri viljalajit, peruna & melassi
Valmistusmaat: Venäjä, Puola, Suomi, Yhdysvallat, Kanada, Ruotsi
Tyypillinen alkoholi prosentti: min. 37,5 prosenttia
Päämausteet: vesi & etanoli
Tislaustapa: Kolonnitislaus
Kypsytys / laatuluokka: Ei tarvitse, valmista heti tislauksen jälkeen.
GIN
Raaka-aine: Vilja & katajanmarja
Valmistusmaat: Englanti
Tyypillinen alkoholipitoisuus: 40-50%
Päämausteet: Yrtit, mausteet & hedelmät
Tislaustapa: Pannutislaus
Kypsytys / laatuluokka: Kypsytetään tammitynnyreissä
TEQUILA
Raaka-aine: Agaavekasvin ydin, sokeriruoko
Valmistusmaat: Meksiko
Tyypillinen alkoholiprosentti: 35%
Päämausteet:
Tislaustapa:
Kypsytys/ laatuluokka: Suoraan tislauksesta tai tammitynnyrissä
ROMMI
Raaka-aine: Sokeriruoko
Valmistusmaat: Karibianmeren alue
Tyypillinen alkoholi prosentti: 40- 70%
Päämausteet:
Tislaustapa:
Kypsytys / laatuluokka: Tammitynnyri
CALVADOS
Raaka-aine: Omenasiideri
Valmistusmaat: Normandia
Tyypillinen alkoholipitoisuus: 40%
Päämausteet:
Tislaustapa:
Kypsytys / laatuluokka: Tammitynnyri
KONJAKKI
Raaka-aine: Rypäle
Valmistusmaat: Ranska
Tyypillinen alkoholipitoisuus: 70%
Päämausteet: Tanniini & Ligniiniä
Tislaustapa: Kuparipannu
Kypsytys / laatuluokka: Tammitynnyri
SKOTLANTILAINEN MALLASVISKI
Raaka-aine: Ohramallas
Valmistusmaat: Skotlanti, mutta myös Irlanti, Japani & Kanada
Tyypillinen alkoholipitoisuus: 60%
Päämausteet:
Tislaustapa: Kuparipannu
Kypsytys / laatuluokka: Tammitynnyri
IRLANTILAINEN VISKI
Raaka-aine: Mallastettu & mallastamaton ohra ja vilja
Valmistusmaat: Irlanti
Tyypillinen alkohollipitoisuus:
Päämausteet:
Tislaustapa: Kuparipannu
Kypsytys / laatuluokka: Tammitynnyri
BOURBON-VISKI
Raaka-aine: Maissi 51%
Valmistusmaat: Yhdysvallat
Tyypillinen alkoholipitoisuus:
Päämausteet:
Tislaustapa: Kuparipannu
Kypsytys / laatuluokka: Uudet tammitynnyrit
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti